Stärk din kropp med en renande detox

Upptäck alla fantastiska fördelar med detox

Förnya din kropp med en renande detox

Varje år exponeras vi till en mängd gifter av olika slag. Det kan vara frågan om avgaser, kemikalier, ciggarettrök eller olika tillsatsämnen från livsmedel. Ett fanatstiskt sätt att rena kroppen från dessa gifter är att genomföra en detox. Det absolut optimala är att rena kroppen med hjälp av en detoxkur varje gång årstiderna skiftar.

Vad är detox?

Detox renar kroppen från gifter, ger lyster till hud och hår och hjälper till att göra oss piggare och mer fyllda med energi. Många som hör ordet, detox, tror att det är samma som att fasta men i själva verket är det fullt tillåtet att äta fast föda under detoxperioden. Det finns många olika detoxkurer ute på marknaden med varierande längder med allt från bara några dagar upp till sex veckors detoxkurer. Den vanligaste längden för detox är 21 dagar.

Själva detoxkuren kan man köpa på balnd annat apotek och hälskostbutiker. Det finns även ett brett sortiment av bra detoxkurer i webbshoppar på nätet. Detoxkuren består av ämnen som exempelvis örter och alger som hjälper kroppen i reningsprocessen. Det finns detoxkurer i flytande form, som pulver samt i tablettform. Oavsett vilken form av detoxkur man väljer är det viktigt att komma ihåg att dricka mycket vatten.

Under de första dagarna på detoxperioden kan man känna sig lite trött och energilös samt kan även drabbas av huvudvärk. Detta beror oftast på att kroppen behöver tid att ställa om sig till den nya kosten samt kan även bero på abstinens efter icke-tillåtna konsumtionsprodukter som kaffe, socker och cigaretter. Denna fas går oftast över efter några dagar och man upplever istället en motsatt effekt som mer energi, bli piggare och få en lätthet i kroppen.

Livsmedel som man gärna skall äta mycket av under detoxkuren är grönsaker, bär och frukter av alla slag, långsamma kolhydrater samt fettsnåla proteiner. De livsmedel man behöver undvika vi detox är exempelvis rött kött, mättade fetter, snabba kolhydrater samt kaffe, cigaretter, alkohol och svart te. Grönt te har en mycket positiv effekt på kroppen och hjälper till vid reningsprocessen så drick gärna rikligt med grönt te.

8 fantastiska fördelar med detox

 

1. Viktminskning

Eftersom kostplanen under detoxperioden är både sund och fylld av nyttigheter så blir resultat oftast att man går ner i vikt och minska midjemåttet.

2. Energikick och en piggare vardag

Redan efter en veckas detox fylls kroppen med ny energi och man blir piggare och gladare. Eftersom kroppen renas från slaggprodukter och gifter leder det till att kroppen får en bättre förmåga att fånga upp nyttiga näringsämnen och därmed känns kroppen friskare och piggare.

3. Bättre sömn

Sömnen blir ofta bättre efter en detoxkur. Kroppen mår bättre efter den renande detoxen och påfyllningen av nyttiga vitaminer och mineraler och ger därför en bättre sömn. Koffein och nikotin är ofta orskaen till sömnsvårigheter och tar man bort dessa så kan det påverka sömnen mycket positivt.

4. Vacker och frisk hy

Dålig hy kan ofta orsakas av slaggprodukter och gifter i kroppen samt dåliga kostvanor. Detox hjälper till att få en vacker och frisk hy.

5. Avvänjning av dåliga vanor

Under detoxen är varken tobaksprodukter, alkohol, koffein eller socker tillåtna. Detoxperioden utan dessa produkter kan leda till att man inte längre känner något behov av att fortsätta med dessa produkter och att man inser att man mår bättre utan dem även i fortsättningen.

6. Hälsosammare livsstil

Upptäckten av detoxens positiva effekter och kroppens välmående kan leda till att man vill behålla den fantastiska känslan och väljer att fortsätta med en hälsosammare och sundare livsstil även i framtiden.

7. Lugnare och friskare mage

Detox renar tarmarna från slaggprodukter och ger därför en lugnare och friskare mage med mindre uppsvullnad. Många är överkänsliga för exempelvis snabba kolhydrater och ger uppsvälld mage. Eftersom detoxkuren inte skall omfatta några snabba kolhydrater så blir resultatet automatiskt en lugnare mage.

8. Vackert hår med ny lyster

Detox har även oftast samma positiva effekter på håret som på hyn. Efter en detoxkur blir håret i allmänhet starkare, glansigare och friskare med mer lyster.