LCHQ

Lax är en otroligt bra fisksort med massor av nyttiga fetter som är bra för ditt välmående

Vad är LCHF och hur kan jag börja med det?

Man kan säga att LCHQ-dieten är ett mellanting på den populära LCHF-dieten och GI-dieten. LCHQ står för ”Low Carb High Quality” och med det menas att man minimerar kolhydrater men dieten tillåter samtidigt långsamma kolhydrater av hög kvalité.

LCHQ-dieten har många positiva effekter som viktminskning samt är ett bra hjälpmedel för att uppnå en hälosammare och piggare livsstil. LCHQ-dieten är ett bra val om man inte vill utesluta eller minimera alla kolhydrater samt vill ha en hållbar och långsiktig diet som blir en livsstil istället för en diet. LCHQ-dieten är sammansatt så att man kan leva med kostplanen resten av livet om man så önskar. Dieten utesluter inte några näringsgrupper och är därför en mer långsiktigt mer hållbar diet än exempelvis LCHF-dieten.

LCHQ-dieten är sammansatt av näringsfysiologen och kostrådgivaren, Fredrik Paulún som hade en kritisk syn på LCHF-dieten och därför utformade den modifierade formen av denna diet i form av LCHQ.

Långsamma och hög kvalité kolhydrater, omättade fetter samt proteiner av hög kvalité är grunderna för LCHQ-dieten. Frukt och grönsaker, baljväxter samt fullkornsprodukter med långsamma kolhydrater är fullt tillåtet i denna diet. LCHQ-dieten förespråkar att man väljer med omsorg livsmedel av hög kvalité och är därför en mycket bra kostplan för en långsiktig och sund livsstil.

Vilka livsmedel är tillåtna i LCHQ-dieten?

Är du nyfiken på att veta mer om LCHF eller GI? Här kan du läsa mer om LCHF-dieten och får du mer information om dieten GI.
Altimas kommer inom kort lägga upp populära LCHQ recept, andra produkter och livsmedel som är kopplade till LCHQ-dieten.